Naar content Naar navigatie

                                             ONZE WEBSHOP IS DEFINITIEF GESLOTEN!!

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen.
U kunt nog heel even gebruik blijven maken van onze webshop voor informatie op ons blog.

Quilt artikelen uitgelicht

02/05/2015

Een paar artikelen uitgelicht

Ik krijg regelmatig vragen van klanten  naar specifieke quilt artikelen die in Amerika verkrijgbaar zijn. Als het me handig lijkt, bestel ik hiervan meestal een aantal stuks extra.
Een aantal producten heb ik inmiddels zelf uitgeprobeerd en deze wil ik even verder uitlichten.

Magic Genies

Zo is er bijvoorbeeld de “Little Magic Bobbin Genie” een klein teflon ringetje (of rondje) dat  in het spoelhuis van je naaimachine past. Dit voorkomt dat de onderdraad van uw naaimachine gaat ophopen of gaat knopen bij o.a. vrij machinaal quilten. Bij dit artikel staat in de webshop een You Tube filmpje met instructies.

Twee soorten

Na diverse pogingen om een quilt door te quilten met metallic garen was ik  het zat dat ik continue metallic garen aan de achterkant van mijn quilt bleef zien. Mijn laatste hoop was de Magig Genie Bobbin en ik was aangenaam verrast! Geen ophopingen van garen aan de achterkant van mijn quilt. Voor mij reden om dit artikel echt aan te raden als u vrij machinaal gaat quilten. Let er hierbij dat er 2 soorten zijn, de blauwe versie voor een vast spoelhuis (waar u het spoeltje van bovenaf in legt) en de groene voor een los spoelhuis (metaal). Hier legt u het ringetje in het spoelhuis en daar legt u het spoeltje op.

 

Supreme Slider

Een ander artikel waar ik al veel langer niet meer zonder kan, is de Supreme Slider. Een teflon mat die je op je naaimachine legt als je vrij machinaal gaat quilten. Het lijkt  misschien overdreven om deze aanschaf te doen, maar eenmaal aangeschaft, kunt u er meteen niet meer zonder. Het is een vrij prijzig artikel, zeker als u voor de grote maat kiest, maar voor mij persoonlijk is dit artikel zijn geld dubbel en dwars waard. Op het moment dat u begint met machine quilten heeft u geen problemen meer om uw quilt te verschuiven. Door de gladde laag van de Supreme Slider, glijdt uw quilt heel makkelijk onder uw naaimachine door. Hij is makkelijk schoon te houden, u haalt er even een nat doekje overheen en hij is weer als nieuw. Een absolute aanrader!

 

Goddess Sheet

Toen ik in Houston op het Quilt Festival een workshop heb gevolgd, werd er gewerkt met een “goddess sheet“. Dit is een teflon vel dat je kunt gebruiken voor het werken met Vliesofix of andere dubbelzijdige plakbare materialen. Het grote voordeel van het Goddess sheet is dat er niets aan vast kleeft bij het strijken. Zo kunt u bijvoorbeeld dubbelzijdige Hobbs op een ondergrond strijken met uw Goddess Sheet. Natuurlijk heb ik toen zelf ook zo’n sheet aangeschaft en ook van deze aanschaf heb ik geen moment spijt gehad!

Angelina Strijkvel

Voor kleinere oppervlaktes kunt u ook gebruik maken van het Angelina strijkvel, dit is hetzelfde materiaal alleen kleiner. Het grote voordeel ten opzichte van het gebruik van bakpapier, is dat de plaklaag nooit te warm wordt en eventueel verbrand (zoals bij Angelina kan gebeuren als de strijkbout er te lang op blijft staan).

Applicatie Strijkvel

Dan is er ook nog het Applicatie strijkvel  dit is heel handig om te gebruiken voor het maken van een applicatie. U legt het  patroon onder het strijkvel als leidraad e maakt een complete applicatie (met Vliesofix) die vervolgens als één geheel te verwerken is.
Ook bij een aantal van deze artikelen staan You Tube filmpjes met verdere uitleg.

Deze artikelen zijn voor mij stuk voor stuk allemaal belangrijk geworden in mijn lijst van benodigdheden voor het quilten.