Naar content Naar navigatie

                                             ONZE WEBSHOP IS DEFINITIEF GESLOTEN!!

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen.
U kunt nog heel even gebruik blijven maken van onze webshop voor informatie op ons blog.

Quilt Market Houston 2019

23/10/2019

De koffers staan klaar om ingepakt te worden… alhoewel er hoeft eigenlijk niet zo heel veel in op de heenreis.

Vrijdag vertrekt mijn vlucht om 11 uur.
Ik verheug me erop om me 3 dagen onder te kunnen dompelen in de quiltwereld.

Wat ik allemaal ga zien in Houston, zal ik hier vertellen.

Vrijdag 25 oktober
Na een  vlotte vlucht van ongeveer 10 uur ben ik om 14:30 plaatselijke tijd (7 uur later in Nederland) aangekomen in Houston. Van tevoren was ik van plan om vanaf het vliegveld naar mijn appartement te gaan maar ik kon de verleiding niet weerstaan om eerst naar het Convention Center te gaan om mijn toegangskaart op te halen. En om natuurlijk om alvast de sfeer te proeven van de Quilt Market. Hoe leuk is het dat je door grote ramen naar beneden kan kijken waar de beurs nog wordt opgebouwd.. wetende dat ik daar morgen zelf ook zal lopen.

Ik kon ook alvast een kijkje nemen hoe de tentoonstelling eruit ziet, ik hoop dat ik ook nog even tijd heb om alle mooie quilts van dichtbij te kunnen bekijken. Het ziet er in ieder geval nu al veelbelovend uit allemaal.

zaterdag 26 oktober

Quilt Market gaat om 9:30 uur van start. Ik ben er klaar voor!

Het was vandaag een enerverende dag met heel veel indrukken. Op de Quilt Market heb ik met heel veel mensen gesproken. Ik heb eerst vooral inspiratie opgedaan en nog niet veel gekocht. Wel weer nieuwe dingen gezien.

Wonderfil heeft een nieuw garen: Glamore. Dit is een katoenen met metallic garen vergelijkbaar met de Dazzle, alleen is deze geschikt voor de machine. Ik heb een aantal kleuren meegenomen om het eerst zelf uit te proberen. Het is zeer geschikt voor ‘thread painting’ (borduren met de naaimachine uit de vrije hand) .

Grappig detail was dat ik in de catalogus een collectie tegenkwam van “Max & Louise”. Het toeval wil dat mijn kinderen zo heten dus dat moest natuurlijk wel even op de foto:

Hierbij verder nog even wat impressies:

 


Na een hele dag rondgekeken te hebben op de Quilt Market, ben ik aansluitend nog even bij de quilt tentoonstelling gaan kijken.

Wat een prachtige quilts hangen er weer dit jaar. Het is de viering van de 45e editie van het Quilt Festival. Ter gelegenheid hiervan is het thema ‘Safier’ met blauw/witte quilts.

Naam en maker onbekend

Vortex in Variation door Gail Smith doorgequilt door Angela McCorkle
Hand applicatie, machinaal gequilt, paper pieced

Beautiful Taiwan – Yilan Mingchi door Hsu Hsi-Chen
Machinaal gestikt, doorgequilt en versierd

Harvest door Li-Hsiang Wang
Free motion machinaal gequilt, raw edge applicatie, machinaal geborduurd

Samba Selfie door Randa Mulford
Free motion machinaal gequilt, raw edge applicatie

Hello Momo door Hiroko Miyama
Free motion machinaal gequilt, raw edge applicatie, handgeverfde stoffen

Six Roses  door Carol Morrissey
Free motion machinaal gequilt, handgeverfde stoffen, raw edge applicatie

Detali foto van Blau de Colors – El Tubo door Montserrat Forcadell Blasco
Machinaal gequilt, met de machine in elkaar gezet

Morgen weer een nieuwe selectie van foto’s. Er is nog voldoende wat ik nog niet gezien heb!
Zondag 27 oktober

Vanmorgen vroeg werd ik opgehaald door mijn ‘eigen’ taxichauffeur om me naar het Convention Center te brengen. Omdat ik wat verder weg zit in een appartement, bood deze taxichauffeur mij aan om me iedere dag vroeg op te halen. Als het goed is haalt hij me morgen ook weer op en brengt hij me ‘s middags naar het vliegveld. Af en toe scheelt het als je alleen reist, dan krijg je soms meer voor elkaar dan in gezelschap.
Het was vandaag prachtige weer, blauwe lucht en zon en zo’n 27C. Ik heb er helaas niet heel veel van gezien, maar wel een beetje vanmorgen vroeg.

Er was weer van alles te zien op de beurs. Ik loop eerst de beurs over van links naar rechts en daarna andersom. Vreemd genoeg zie ik na 2 dagen toch nog steeds nieuwe dingen. Hieronder weer een klein overzicht.

Na de nodige uurtjes op de beurs, ben ik ook nog even over de tentoonstelling heengelopen.
Aangezien het vrij veel werk is om ook alle namen van de makers te vermelden, plaats ik eerst vast een aantal foto’s. Meer informatie en extra foto’s zal ik erbij zetten als ik weer thuis ben.

Gorgeous door Melissa Sobotka
Free motion doorgequilt, applicatie, collage

Mind Reader door Chi Chen Wen
Applicatie, machinaal doorgequilt

Moe Dog! door Judy Kriehn
Applicatie, machinaal doorgequilt en thread painting

Step Sisters door Sonya Prachl
Machinaal gequilt, geverfd en thread painting op bovenste laag.

Cody’s Cubes door Beth Nufer
Machine gequilt, machinaal in elkaar genaaid, hand applicatie.

Veggievill door Karen Eckmeier
Machinaal gequilt, met de hand en machinaal versierd, hot fix crystals, collage

Summer Heat door Marianne R. Williamson
Machinaal gequilt, geverfd en applicatie

Radiant Roots door Susan M. Jackan
Machinaal gequilt, geverfd en machinaal geappliceerd.

Winterschlaf door Renate Wilde
Machinaal gequilt, applicatie.

Winter Trees door Frieda Anderson
Machinaal gequilt, machinaal in elkaar genaaid, hand geverfd.

Beautiful Taiwan – Shihfen Waterfall door Hsiu-Chih Wu
Machinaal gequilt.

Detail foto

Wintersurprise door Ethalda Ellis
Machinaal geappliceerd.

Beautiful Taiwan – The S-Track of the Elevated expressway door Yu-Chen Liang
Hand applicatie, machinaal gequilt.

Swim Team door Betty Busby
Machinaal en hand gequilt, machinaal geappliceerd, hand geverfd.

Plum Line door Muff Fregia
Machinaal geappliceerd, machinaal gequilt, hand geverfd.

Tumbling Blocks door Geraldine M. Warner
Met de hand genaaid en machinaal gequilt.

New Dawn door Caryl Bryer Fallert-Gentry
Winnen quilt uit 2000.

Detail foto

Geometric door Funniko Nakayama
Winnende quilt uit 2011.

Detail foto

My favourite Things door Katy Whitby-Last
Machinaal doorgequilt, hand en machine applicatie

Detail foto

Passages door Nancy Woods
Hand gequilt en geborduurd, machinaal geappliceerd en gequilt, geverfd.